Regisseur van ‘Halloween’ werkt aan reboot van ‘The Exorcist’

De eerste Exorcist-film dateert inmiddels weer uit 1973, bijna vijftig jaar geleden. In vergelijking met veel andere iconische horrorfilms, is het aantal remakes, vervolgen en reboots van The Exorcist vrij beperkt gebleven. In 1977 en 1990 kwamen deel 2 en 3 uit en begin 2000 kwamen twee nieuwe delen uit (Exorcist: The Beginning (2004) en Dominion: Prequel to the Exorcist (2005)). Daarna is niet één film meer uitgekomen binnen dit universum. Daar gaat nu verandering in komen!

Regisseur David Gordon Green, bekend van de goed ontvangen nieuwe Halloween-film uit 2018, is momenteel in gesprekken om het project te gaan regisseren. De nieuwe Exorcist-film zou overigens nu al een vervolg genoemd worden in plaats van een volledige reboot. De bekende horrorstudio Blumhouse, bekend van titels als Insidious en Paranormal Activity, zou zich ook al verbonden hebben aan de film. Gordon Green zal het komende tijd nog druk krijgen! Hij heeft ook al toegezegd in ieder geval de eerste aflevering te gaan regisseren voor de nieuwe Hellraiser-serie op HBO.

Overigens, het is niet dat The Exorcist nergens te vinden was de afgelopen jaren. Van 2016 tot en met 2018 was er op FOX een serie over The Exorcist te zien met o.a. John Cho en Geena Davis. De serie kreeg goede kritieken, maar de kijkcijfers bleven achter, waardoor na twee seizoenen de serie helaas gestopt werd.

Het zullen drukke jaren worden met reboots, sequels en remakes van iconische horrorfilms. Naast The Exorcist zal ook zowel een nieuwe Hellraiser-serie als -film uitkomen. Een nieuwe Texas Chainsaw Massacre verschijnt in 2021 in bioscopen en natuurlijk Halloween Kills. Het is wachten op een nieuwe A Nightmare on Elm Street. Oh wacht! Die reboot is ook al in de maak. Máár laten we positief blijven! Want we mogen niet vergeten dat bijvoorbeeld een meesterwerk zoals The Thing uit 1982 óók een remake was van een film uit 1951. Misschien zit er in het bovenstaande rijtje wel dé remake van de 21ste eeuw!

Ga jij de nieuwe Exorcist-film kijken? Laat het ons weten

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Regisseur van ‘Halloween’ werkt aan reboot van ‘The Exorcist’”

 1. Ik blijf The Exorcist een stand alone film vinden. Die “vervolgen” sloegen helemaal nergens op en teerden alleen op de naam. En niet alles hoeft “een universum” te worden.
  The Exorcist is één van de iconen binnen het genre. In mijn ogen kan deze film niet verbeterd worden. Dus laat ze er maar met hun tengels vanaf blijven en wat nieuws bedenken.

  De al genoemde reboots of remakes zijn zelden geslaagd. Met de Hellraiser franchise hadden ze zeven films geleden al moeten stoppen. Dat gaat maar door en duikt per film dieper het alfabet in. Het zijn al lang zelfs geen B films meer. En nu nog een film? En zelfs een serie? Dan moeten ze echt met wat nieuws komen, want het oorspronkelijke verhaal van Clive Barker is al compleet uitgekauwd.
  De Halloween film is een goede uitzondering, maar vooral omdat het geen remake was, maar een logisch vervolg op de eerste film waarin de oorspronkelijke premisse van de eerste film volledig in ere werd gehouden.
  En er is al een, nauwelijks kijkbare, remake van Elm Street gemaakt. En nu nog één? Dat beloofd weinig goeds.

  Tot slot heb je zeker een punt met The Thing. Hoewel de originele film, The Thing from Outer Space, een leuke film was, heeft Carpenter met The Thing eigenlijk een heel andere film gemaakt. Het idee, een monster in een situatie waaruit geen ontsnappen mogelijk is, is in stand gehouden, maar voor de rest is de uitwerking compleet anders. En zo heeft hij inderdaad een klassieker gemaakt die laat zien dat het wel mogelijk is om een goede remake te maken.

  Beantwoorden
 2. The thing…..
  Bizar goede film
  De prequel was ook niet onaardig met die Nederlandse regisseur desalniettemin mag er wel een nieuwe film bijkomen!

  Beantwoorden
 3. The remake van The Fly mag er ook wel zijn, net als die van Little Shop Of Horrors.
  Zelfs die van (The) Evil Dead had zijn charme.

  Beantwoorden
 4. Remakes en sequels… Iets waar Hollywood op teert deze tijd. Originele films heb ik al heel lang niet meer gezien. Maar een goede remake vind Evil Dead, weinig digitale specials effects en veel praktisch en “echt” gebouwd en gedaan via visagie. Prachtig om te zien. Een toch wel goede aanvulling op A Nightmare on Elmstreet is nummer 7: Wes Cravens New Nightmare. De remake van een aantal jaar viel tegen en vond ik te braaf.

  Beantwoorden

Plaats een reactie