Halloween-evenementen 2017

Het is weer oktober en dat betekent: griezelen en gruwelen tijdens Halloween! Oorspronkelijk een Schotse traditie maar in de 19e eeuw overgewaaid naar de USA en tegenwoordig ook populair in Nederland.

Ga jij Halloween vieren dit jaar? En weet je al wat je gaat doen of heb je geen idee? Wij maakten een overzicht van de leukste Halloween-feesten en -evenementen in Nederland.

Bekijk hieronder een lijst van de leukste Halloween-evenementen.
Op zoek naar een leuk feestje? Check dan ons Halloween-feesten blog.

Halloween Spookhuizen

Halloween Nightmares

Halloween Nightmares is het grootste spookhuis in de Benelux. Een Horror Circus in The Wall Utrecht met meer dan 25 kamers vol horror en terror.
Mocht je het overleven dan kun je daarna even bijkomen aan de bar met een hapje en een drankje. Wij zijn er geweest en schreven er review over.

Locatie: The Wall Utrecht
Data: 29 september t/m 31 december 2017
Meer info: http://www.halloweennightmares.nl/

Scare me

Zin in wat adrenaline? Bezoek dan de spookhuizen van Scare me in Almere. Wij zijn er ook geweest en vonden het bijzonder geslaagd. Lees onze Scare me review.

Locatie: Almere Haven
Data: 29 & 30 september en 6 & 7 oktober
Meer info: http://www.scare-me.nl/

Haunted Hall Beverwijk

Normaliter is De Bazaar de gezelligste markt in Beverwijk. Maar in Oktober wordt Hal 1 omgetoverd tot de griezeligste plek in Beverwijk. Zo’n tien minuten lang wordt je de stuipen op het lijf gejaagd door allerlei griezels. Lees hier over ons bezoek aan Haunted Hall.

Locatie: De Bazaar Beverwijk
Data: Elk weekend van 7 t/m 29 oktober
Meer info: https://www.debazaar.nl/halloween/

Night of Darkness

Tijdens Halloween 2017, loopt de engste route van Nederland op vrijdag 3 en zaterdag 4 november dwars door Beverwijk. Durf jij tijdens Halloween deze route te trotseren?
De route loopt langs drie verschillende “Haunted Houses” met ieder een nieuw thema. Maar ook de route van spookhuis naar spookhuis zit vol horror- en showelementen. Ook kun je op verschillende locaties van de route genieten van een hapje en (bloederig) drankje.

Locatie: Beverwijk
Data: 3 en 4 november
Meer info: http://www.nightofdarkness.nl/

The Dungeon Amsterdam

The Dungeon in Amsterdam is het hele jaar door eng maar met Halloween helemáál. Denk aan enge shows, pompoenen en ‘trick or treats’.

Locatie: Rokin 78 Amsterdam
Data: het hele jaar. Op 29 oktober is The Dungeon extra lang geopend tot 03:00 uur
Meer info: https://www.thedungeons.com/amsterdam/nl/plan-your-visit/halloween.aspx

Halloween in Fort Pampus

Geen Freddy Kruger, Hannibal Lecter of Killer Clowns. Nee bij Fort Pampus wordt het oud Hollandsch griezelen. Denk aan soldaten-zombies, skeletten en mummies. Er is een gedeelte wat ‘leuk eng’ is voor kinderen en een ‘dood eng’ gedeelte. Voor wie durft.

Locatie: Muiden – Pampus eiland
Data: vanaf 14 oktober beginnen de Halloween weken bij Fort Pampus
Meer info: https://www.pampus.nl/halloween/

Halloween pretparken

Walibi Fright Nights

Walibi is toch wel zo’n beetje hét prepark om Halloween te vieren. In 2000 begon Walibi met de Fright Nights. Het park werd aangekleed in Halloween sfeer. Vanaf 2007 zijn daar thema’s, spookhuizen en scare zones bijgekomen. Griezels lopen in het park rond en jagen je de stuipen of het lijf.

De host tijdens de Fright Nights is Eddie de Clown. Hij heeft dit jaar zijn eigen Area waar je hem kunt ontmoeten. Of je dat wil is een tweede natuurlijk…

De spookhuizen worden ieder jaar beter en enger. En het wordt daardoor ook ieder jaar drukker in het park. Wil je de Fright Nights bezoeken? Zorg dan dat je ruim van tevoren je kaarten koopt. Je betaalt apart voor de park entree en de spookhuizen.

Locatie: Biddinghuizen
Data: verschillende dagen in oktober, check de website voor meer info
Meer informatie: https://www.frightnights.nl

Walibi Fright Nights

Hellendoorn: Heksendoorn

Vanaf 7 oktober kun je voor de 15e keer genieten van Halloween in Hellendoorn ofwel: Heksendoorn. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems en er zijn leuke en spannende extra’s voor jong en oud. Alleen tijdens Heksendoorn kunnen dappere bezoekers de Griezel Grot betreden, een super spannend ondergronds spookhuis. De allerkleinsten kunnen met de Vrolijke Vogelverschrikkers op stap in het maïsdoolhof.

Locatie: Hellendoorn
Data: Vanaf 7 oktober. De hele maand. Op 21 en 28 oktober is het park langer open.
Meer informatie: https://www.avonturenpark.nl/nl/pretpark/attracties/evenementen/heksendoorn

Toverland

In oktober barst de hel los in Toverland! Je bent geen seconde veilig. De avond begint met een spannende parade en daarna kom je oog in oog te staan met allerlei akelige figuren. Wegrennen? Was het maar zo makkelijk…

Er zijn in total 8 scare zones in het park en daarnaast kun je natuurlijk genieten van alle attracties.

Locatie: Sevenum
Data: verschillende dagen in oktober, check de website voor meer info
Meer informatie: https://www.toverland.com/attractiepark/evenementen/halloween/

Archeon

Dit jaar kun je voor de tweede keer genieten van Freaky Nights in Archeon. Op het landgoed van Archeon is niets zoals het was en niets wat het lijkt. Op de route zijn diverse Frighthouses die uitnodigen naar binnen te komen. Maar of en vooral of je er weer ongeschonden uitkomt is de vraag. Het klooster is omgetoverd tot een heus restaurant waar de kok zijn gasten op bijzondere wijze welkom heet. Dan is er het Dollhouse waar je niet weet wat je overkomt en lijkt de poppendokter door te slaan!

Locatie: Alphen aan den Rijn
Data: 20 & 21 oktober
Meer informatie: http://www.freakynights.nl

Bobbejaanland

Bobbejaanland is iets verderweg maar zeker de moeite waard om Halloween te vieren. Van 14 oktober t/m 5 november kun je hier genieten van 5 waanzinnige spookhuizen, 3 scare zones en 2 sensationele shows. De avond wordt afgesloten met vuurwerk.

Locatie: België
Data: 14 oktober t/m 5 november
Meer informatie: https://halloween.bobbejaanland.be/

Movie Park Germany

Als je nóg iets verder rijdt dan kun je Halloween vieren in Movie Park Germany. Het grootste Halloween event van de Benelux. Verwacht gruwelijke Halloween shows, Horror-labyrinten, Friday the 13th in 4D, scare zones en foto points.

Voor sommige attracties geldt een leeftijdsgrens. Vergeet dus niet je ID mee te nemen!

Locatie: Duitsland
Data: vanaf 7 oktober. Verschillende dagen in oktober en november. Check de website voor meer info.
Meer informatie: http://movieparkgermany.de/nl/events/halloween-horror-feest

Disneyland of Disney World

Wil je helemaal goed uitpakken? Ga dan naar Disney. Vanaf half September wordt het park omgetoverd in Halloween sferen en kun je er genieten van Magische Shows.

Wij vierden al eens Halloween in Disneyland Parijs. Lees hier wat we ervan vonden.

Is Halloween écht jouw favoriete feest en heb je er wat centen voor over? Ga dan naar Disney Orlando. Met Halloween wordt het park mooi versierd en kun je genieten van de Hocus Pocus show en jouw favoriete karakters ontmoeten. Geef Oogie Boogie een hand of ga met Jack Skelleton en Sally op de foto.

Lees wat wij vonden van Mickey’s Halloween feest in Disney Orlando.

Sportief Halloween

Halloween run Almere

Ben je sportief aangelegd en wil Halloween op een andere manier vieren? Geef je dan op voor de Halloween Run in Almere! Al hardlopend door DoeMere en het centrum van Almere Buiten kom je op zaterdag 28 oktober zombies, enge clowns en tal van andere schrikeffecten en gruwelijke taferelen tegen.

Na afloop krijg je een goodie bag en een medaille. De maximale afstand is 5 kilometer en daardoor leuk voor jong en oud.

Locatie: Almere
Data: zaterdag 28 oktober
Meer informatie: https://start-2-finish.nl/halloween-run/

Overige Halloween evenementen

Halloween Fair West-Friesland

Gezellig erop uit met de hele familie? Op 14 en 15 oktober vindt voor de derde keer de Halloween Fair plaats in Bovenkarspel.

Het festivalterrein is gelegen op een afgezet gebied van Camping de Gouwe Stek/Blote Voetenpad in Bovenkarspel. Het is een mooi groot terrein en wordt voor 2 dagen omgetoverd tot een Halloween wereld. Een beetje eng, maar met een knipoog. Door vrijwilligers opgezet en georganiseerd.
Verwacht een super gezellige braderie met kindgerelateerde producten maar ook leuke producten voor de ouders.
Verder vind je er allerlei handgemaakte (nieuwe) spellen, workshops, decoraties, figuranten, een spannend spookdoolhof, pompoenen snijden, schminken, maar ook live entertainment van artiesten als de Bottle up and Go! band, Theater Academie Enkhuizen, goochelaar Jorido, Kinderkoor Sunshine en zo meer.

Locatie: Bovenkarspel
Data: 14 en 15 oktober
Meer informatie: https://halloweenfair-westfriesland.nl/

Brandoween

Ieder jaar vindt in de wijk Brandevoort van de gemeente Helmond het grootste griezel evenement van de provincie plaats: Brandoween. Een spookachtige dag speciaal gericht op kinderen van 4 tot 14 jaar. Er is een kids creatief party, griezel hour, lampion optocht en een after party. Ook leuk voor volwassenen!

Locatie: Brandevoort Helmond
Data: 28 oktober
Meer informatie: https://brandoween.nl/

Drop Dead Gorgeous make-up workshops

Vanuit Amsterdam Spook worden er op 24, 26 en 31 oktober make-up workshop georganiseerd bij Back Stage. Tover jezelf op professionele manier om tot zombie, mummy, vampier of ander engs. De lessen zijn inclusief materialen en goodie bag.

Locatie: Amsterdam, Back Stage
Data: 24, 26 en 31 oktober
Meer info: https://www.facebook.com/events/477551585952000

Halloween Horror Show

Geen zin om naar een feest te gaan? Op zaterdag 28 oktober kun je in het Amsterdamse Tuschinski en vele andere bioscopen in Nederland genieten van een horrorfilmmarathon. Het begint om middernacht en eindigt om 07:00 uur ‘s ochtends. De films die vertoond worden tijdens de editie van 2017 zijn: The autopsy of Jane Doe, Jigsaw, Don’t hang up en It stains the sands red.

Locatie: Amsterdam, Tuschinski en vele andere bioscopen in Nederland.
Data: 28 oktober
Meer info: http://www.horrorshow.nl/#amsterdam

Halloween at the Museum

Van 29 t/m 31 oktober kun je genieten van curiositeiten en spookverhalen bij Ripley’s Believe it or Not in Amsterdam. Overdag is er een programma voor kinderen en ‘s avonds voor volwassenen.

Locatie: Amsterdam, Ripley’s Believe it or not
Data: 29 t/m 31 oktober
Meer info: http://www.ripleys.com/amsterdam/halloween/

I want Candy – Kinderfeest

Op 29 oktober kunnen kinderen Halloween vieren bij het Hard Rock Café. Er is een buffet ontbijt, trick or treating, schminken en spelletjes.

Locatie: Amsterdam, Hard Rock Café
Data: 29 oktober
Meer info: https://www.facebook.com/events/448911432142761/

Mist er een event op deze lijst? Laat het ons weten in de reacties!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Halloween-evenementen 2017”

  1. Op 28 oktober is ook bij verschillende VUE bioscopen een horror marathon. Deze start om 23.00 uur met “Jigsaw” en daarna kan je kiezen tussen “The autopsy of Jane Doe” OF “Leatherface”. Ik ga voor de autopsy, want ik vermoed dat dit een behoorlijk unieke kans is om deze in de bios te zien.
    Prijs voor moviepassers is slechts 2,50. Voor andere bezoeker kost dit 17,50.

    Beantwoorden

Plaats een reactie